Middelbrand Aluminiumstraat met veel schade

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr. & Roderick Spijk & hbsmit
Groningen - (tekst: Oogtv.nl) Er heeft woensdagmiddag een korte maar hevige brand gewoed in een woning aan de Aluminiumstraat in de wijk Vinkhuizen. Bij de brand is één persoon gewond geraakt.

 

“De melding kwam rond 15.30 uur bij ons binnen”, vertelt woordvoerder Coen Vaarkamp van de Hulpverleningsdienst Groningen. “We zijn uitgerukt met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst troffen we een felle brand aan die zich beperkte tot de woonkamer van een appartement op de eerste verdieping. Ondanks dat we de brand snel onder controle hadden heeft de woning veel rook-, roet- en waterschade opgelopen.”

 

De bewoonster van de woning heeft bij de brand rook binnengekregen. “Zij is onderzocht door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Of zij ook meegenomen is naar het ziekenhuis, is bij mij onbekend”, zegt Vaarkamp. Door de brand is de woning onbewoonbaar geworden. “Stichting Salvage is inmiddels ingeschakeld. Zij assisteren bij het vinden van vervangende woonruimte.” Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

 

 

Foto's

Deel dit artikel