Jeugdbrandweerwedstrijden in Emmeloord (update)

Deel dit artikel
dank aan: Chris Kranenborg & Gerrit Hartog
Emmeloord - Afgelopen zaterdag streden de jeugdbrandweerkorpsen van Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl voor een plaats in de halve finale op 22 juni in Denekamp.

Beide korpsen speelden zowel met een Aspiranten hogedruk ploeg als een Junioren lagedruk ploeg.

 

Bij de aspiranten HD baan werd een melding gemaakt van een automatische brandmelding in een leegstaand kantoorpand. Bij aankomst zag men een inbreker hard weg rennen en liet hierbij een koevoet vallen. De bevelvoerder moest er voor kiezen om dit over te laten aan de politie en zelf met zijn ploeg het kantoorpand te gaan verkennen, hier kwamen ze een brand tegen die al in twee verschillende kamers woedde.

 

De junioren moesten op de LD baan een brand bestrijden in een pand op het terrein van de Agrarische Unie. Bij een elektrische voorziening van het pand was een brand ontstaan. En deze was al doorgeslagen naar een naastgelegen ruimte. De bevelvoerder moest zorgen dat de elektriciteit werd afgesloten en de brand zo kon worden geblust.

 

De junioren van Delfzijl hadden helaas de brand niet geblust en zijn met 624 punten geëindigd op de 9e plaats, Hoogezand heeft met 598 punten de 7e plaats behaald.

Bij de aspiranten scheelt het maar 14 punten tussen beide ploegen, De Hogezandster ploeg is met 1055 punten geëindigd op de 5e plaats, en Delfzijl met 1069 punten op de 4e plaats. De aspirantenploeg van Delfzijl mag door deze uitslag door naar de halve finales op 22 juni in Denekamp.

 

 

Tekst Erik Tillema

 

 

 

 

Foto’s van de gehele dag staan op www.brandweerweb.nl

 

 

Foto's

Deel dit artikel