Reddingsbootdag bij KNRM in Lauwersoog (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Martin Nuver foto`s & Sander Graafhuis video
Lauwersoog - Ondanks het frisse weer is zaterdag de Reddingsbootdag van het KNRM toch een zeer geslaagd. Alle KNRM Stations in Nederland openden hun deuren voor haar donateurs en overige belangstellenden. Zo ook Station Lauwersoog.

Donateurs konden een boottochtje maken, en mensen die dit niet waren konden zich ter plekke aanmelden als donateur, om zo ook een stuk mee te gaan varen. Omdat de KNRM volledig afhankelijk van giften is hebben zij de donateurs hard nodig. De KNRM is namelijk een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde organisatie die werkt met professionele vrijwilligers, die kosteloos hulp verlenen.

 

Zij kunnen hun werk niet doen zonder steun van donateurs en gulle gevers. Ook was het hoofdgebouw van Station Lauwersoog open gesteld. Hier kon men de ruimte zien waar de pakken hangen, maar ook de kantine met keuken. Om mee te varen op één van de reddingsboten stonden de constant zo’n 40 belangstellenden in de rij. De KNRM kan terug kijken op een geslaagd evenement, welke zeker voor herhaling vatbaar is.

 

 

 

KNRM site

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel