Open dag ambulancepost in Uithuizen (Video)

Deel dit artikel
Roderick Spijk & Tekst: Johan Wildeboer -112Groningen
Uithuizen - Zaterdag was de feestelijke opening van de ambulance post in Uithuizen. De post werd feestelijk geopend gevolgd door verschillende demonstraties van zowel de brandweer als de ambulances. De dag stond voledig in het teken als 'het werk van de hulpverl

Vele bezoekers kwamen een kijkje nemen in de nieuwe post.
Voorheen was de ambulance een onderdeel van vervoersbedrijf UVO in Uithuizermeeden.

 

Sinds enkele jaren is dit niet meer het geval en verkasten de broerders naar een ander pand in Uithuizermeeden.
Daar stonden de ambulances buiten en was het gebouw aan de oudere kant.
Er werd besloten nieuwbouw te plegen en dat moest op een centraal punt zijn, waardoor ze sneller op de plaats van het incident konden zijn. De Provinciale weg in Uithuizen werd gekozen als locatie. Bij een inzet zitten de broeders direct op de drukke doorgaande weg en is dus de aanrijtijd enkele seconden korter.

 
Aan het einde van de middag mochten kinderen en volwassenen deelnemen aan een in scene gezette reanimatie waarbij de ambulance zeer realistisch aan kwam rijden.
 

De levens echte uitziende pop was voor de kleinsten toch wel een beetje spannend in het begin. Toen de ambulance ook nog met veel lawaai kwam aanrijden werd het sommigen te veel.

 

Niet iedereen was voor 1 gat te vangen.
Verschillende kinderen begonnen ijverig mee te helpen met het reanimeren evenals verschillende toeschouwers die door een ambulance broeder uit het publiek werden gehaald. Alex Viet en collega wisten samen met de zeer enthousiaste kinderen de patient levend in de ambulance te brengen waarna deze met urgentie 1 vertrok naar het ziekenhuis in Groningen.
 

 

Foto's

Deel dit artikel