Pelotonoefening Bedum geslaagd

Deel dit artikel
Ingezonden
Bedum - Een aantal sloopwoningen aan de Almastraat in Bedum was donderdagavond het decor van een pelotonoefening voor de brandweer.

19.15 uur een melding van een ongeval gas/vreemde lucht aan deze straat, bij uitrukken van het eerste voertuig van Bedum kreeg men de mededeling mee dat er een gasontploffing was geweest, ter plaatse bleken er meerdere woningen in brand te staan en waren er diverse slachtoffers te betreuren, direct verleende de bedrijfsbrandweer van CSM Vierverlaten uit Hoogkerk bijstand, na overleg met de OvD werd besloten hulp te laten komen van een brandweerpeloton, dit in de vorm van peloton noord, de korpsen Appingedam, Middelstum, Woldendorp en Eemsmond 2 (Usquert) rukten uit vanaf de kazerne (uitgangstelling) in Bedum.

 

Toen alle korpsen waren ingezet konden alle brandhaarden worden geblust en alle slchtoffers worden gered. De oorzaak waren koperdieven die ervoor zorgden dat diverse gasleidingen stuk waren gebroken en dus een gevaarlijke situatie ontstond. De brandweerkorpsen kregen de situatie snel onder controle. De oefening werd nabesproken in het Trefcentrum in Bedum en bleek geslaagd.

Foto's

Deel dit artikel