Energiewacht Tour van start

Deel dit artikel
Redactie/ Tekst www.energiewachttour.nl
Groningen/ Winschoten - Zoals de Tour de France eindigt in Parijs, eindigt nu de Energiewacht Tour voor vrouwen in de hoofdstad van de provincie Groningen. De provincie Groningen krijgt van woensdag 3 tot en met zondag 7 april het internationale vrouwenfietsen op bezoek.

De wedstrijd start op 3 april in Winschoten. Deze rit herbergt een passage door Duitsland. Na een reguliere etappe van Oude Pekela naar Veendam op donderdag 4 april, wacht de rensters vrijdag een individuele tijdrit in Winsum. Belangrijk voor het algemeen klassement. Later op die dag wordt in Appingedam op een korte omloop die aantrekkelijk voor het publiek is de vierde etappe verreden. Weinig tijd om te herstellen is er niet voor de rensters, want op zaterdag 6 april krijgen zij een etappe voorgeschoteld rond Uithuizen waar op een prachtige ronde van 35 km door diverse dorpen een selectief parcours wacht.

 

Op de slotdag wordt gestart en gefinisht op het Overwinningsplein in Groningen. Er worden ter afsluiting zeven ronden gereden van dertien kilometer tussen Haren en Stad Groningen. De organisatie van de Energiewacht Tour blijft ook vernieuwen, want van 5 tot 7 april wordt ook de eerste editie van deze ronde voor junior-vrouwen georganiseerd.

 

Elke dag word er op RTL 7 een uitzending gegeven over deze tour zie hier de tijden van de progammering.

 

 

 

Woensdag 3 april, 17.45 tot 18.00: Winschoten/Oldambt Donderdag 4 april 17.45 tot 18.00: Pekela – Veendam Vrijdag 5 april: 17.45 tot 18.00 Winsum – tijdrit en Appingedam – omloop Zaterdag 6 april 18.00 tot 18.30: Uithuizen/Eemsmond Maandag 8april 17.45 tot 18.00: Groningen-Haren-Groningen Maandag 8 april 0.00 tot 0.30: Uitgebreide samenvatting Energiewacht Tour 2013 –

 

 

Tekst http://www.energiewachttour.nl/

 

 

Foto's

Deel dit artikel