Hulpverleningsdiensten oefenen groots in Zoutkamp

Deel dit artikel
Rene v/d Ploeg 112Gr.
Zoutkamp - Zaterdagochtend heeft de brandweer van Zoutkamp, samen met hun collega's uit Winsum, de ambulance's uit Leens,

Brandweerduikers van Groningen Stad-Sontweg, Provincie Groningen, en een aantal vissersschepen geoefend op en bij het Reitdiep in Zoutkamp. Gedurende de ochtend werd er in carrouselvorm een duikoefening en een verkeersongeval na een joyride geoefend. Het ene scenario was dat een auto van de kade af was gereden. Een slachtoffer was in het water terecht gekomen, en de andere twee zaten nog in het voertuig, onder water. Aan de duikers van de beroepsbrandweer uit Groningen-Stad de taak om samen met de brandweer van Zoutkamp en het ambulancepersoneel dit incident af te handelen.

 

 

Het andere scenario betrof een joyride die verkeerd was afgelopen. Een voertuig werd gelanceerd en kwam op de rand van een schip terecht. Door deze klap viel een meisje in het ruim. De HV1 van Winsum heeft samen met brandweer Zoutkamp en het ambulancepersoneel de slachtoffers uit de auto bevrijdt waarna ze werden geattendeerd op het roepende meisje uit het ruim. Deze werd horizontaal uit het ruim getild waarna deze oefening ook was afgelopen en men voor een maaltijd naar Restaurant ZK86 ging. ’s Middags kwam de gezamelijke oefening tussen alle deelnemende disciplines aan bod. Op het Reitdiep had een onderhoudsvaartuig van Provincie Groningen een aanvaring gehad met een viskotter.

 

 

Een vrouw op het dek van de kotter werd bedolven onder een boom waaraan de visnetten buitenboord hangen. Ook kwam hier benedendeks veel gas vrij. In de stuurhut van het Provincie vaartuig raakte de stuurman gewond. Met behulp van de boot van Zoutkamp werd ambulancepersoneel en redgereedschap overgevaren om ook dit incident meester te worden.

 

 

112Groningen bedankt tevens de organisatie en medewerkers voor de uitnodiging, het eten en de goede medewerking.

 

 

Foto's

Deel dit artikel