HCSO Heren 1 kampioen in de zaal

Deel dit artikel
Niels de Kant
Emmen / Stadskanaal - Zondag 24 februari is HCSO Heren 1 kampioen geworden in de zaalhockeycompetitie! Op deze dag moesten er nog twee wedstrijden worden afgewerkt, waarvan de eerste tegen Emmen. Emmen was vrijwel de enige club welke nog in staat was ons van het kampioens

De eerder gespeelde (en gewonnen) thuiswedstrijd tegen Emmen verliep erg stroef. Met dit in ons achterhoofd houdend zijn we vertrokken naar de sporthal in Bargeres. Na een kort overleg, een korte scherpe speech en een krachtige yell ging de wedstrijd van start. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat Emmen erop gebrand was zelf het kampioenschap naar zich toe te willen trekken. Na het fluitsignaal duurde het nog geen 20 seconden voordat HCSO het eerste doelpunt maakte. Een veelbelovende start. Er werd fel gespeeld, en hard gevochten. Na een ruststand van 2-3 in het voordeel van HCSO, liep de wedstrijd in de tweede helft uit naar een 3-6 overwinning! De eerste horde was genomen.

De volgende horde was Hoogeveen. Eerder in het seizoen is hiertegen gelijkgespeeld. Zondagmorgenvroeg werden al diverse berekeningen gemaakt, of we beide wedstrijden dienden te winnen voor het kampioenschap. Nadat niemand een ander gelijk gaf, is maar besloten beide te moeten winnen! Hoogeveen kwam echter bliksemsnel op voorsprong, niet zo'n denderende start als tegen Emmen. 1-0. HCSO liet een antwoord niet lang op zich wachten en werkte de 1-1 binnen. Kort daarna kregen we weer een tegenvaller, Hoogeveen schoot prachtig een tweede goal binnen. Voorsprong voor Hoogeveen. Vlak voor rust hebben we de stand nog in ons voordeel kunnen ombuigen: 2-3. In de rust hebben we elkaar weer scherp gezet, en goed besproken wat er in de tweede helft anders zou moeten gebeuren. Dit werkte blijkbaar, want in een tijdsbestek van nog geen 5 minuten lagen er 3 goals in voor HCSO, 2-6. De eindstand is uiteindelijk 3-8 geworden.