De helden van de weg (Sneeuwploeg) druk bezig

Deel dit artikel
Redactie 112Gr.
Oldambt - Zondagmorgen was men weer met man en macht aan het werk om de wegen in Groningen weer sneeuwvrij te krijgen, een klus wat een paar uur kost.

De mannen die route Bünde- Zuidbroek over de A7 doen en de mannen die de route over de N33 Siddeburen – bareveld doen zijn al om half 5 begonnen om de wegen schoon te maken voor het verkeer, wij mochten een ochtend mee met de firma Haan Kippertransport De ochtend begon vroeg, De gladheidscoördinator van Rijkswaterstaat belt naar SITA Recycling Noord Nederland (Hoofdaannemer van Rijkswaterstaat) om de strooiactie op te starten en die gladheidscoördinator van SITA Recycling belt naar de chauffeurs, die daarna binnen anderhalf uur gereed moeten zijn om de weg op te kunnen, dat betekend dat hun vrachtwagen dan klaar moet zijn met alles erop en eraan dus een sneeuwschuiver en een strooimachine, de sneeuwschuivers kunnen een breedte van 5.20 meter hebben en de strooimachine had een inhoud van 9 kuub.

 

Iedereen heeft zijn eigen taak, drie vrachtwagens rijden de hele tijd over de A7 de wagens hebben hun eigen plek op de rijbaan, één links, rechts en op de vluchtstrook om die ook begaanbaar te kunnen maken voor de hulpdiensten. Achter deze 3 rijden 2 andere vrachtwagens die de op/af ritten doen, deze 2 doen ook de bezinepomps en de parkeerplaatsen. Zo gaat het door vanaf Winschoten tot Zuidbroek want daar gaan ze eraf, en doen het zelfde weer aan de andere kant van de rijbaan. Dit gaat door tot het Duits plaatsje Bünde hier keren we en gaan we richting Winschoten, op het depo is het wachten op de Rijkswaterstaat weginspecteur, hij gaat controleren als de wegen schoon zijn en als er eventueel nog een 3e keer overheen moet.

 

De weginspecteur stuurt er een paar vrachtwagens weg met extra zout, dit werd nog op de N33 en de A7 verspreid. Als dit gedaan is worden de voertuigen en het materiaal schoongemaakt om roest te voorkomen door al het zout. De schuivers worden afgekoppeld en de zoutmachine word er afgehaald. Wij willen Firma Haan Kippertransport hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid.

Foto's

Deel dit artikel