Zwaar gewonde bij geweldsincident

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Bij een geweldsincident in Groningen is donderdagnacht een 26-jarige man uit Groningen zwaar gewond geraakt.

Surveillerende politieagenten zagen op de Noorderhaven dat de 26-jarige bezig was met een fiets. Hierop passeerde de man de politieauto om een 31-jarige Stadjer te lijf te gaan. Agenten wisten hem te achterhalen en zij werkten hem vervolgens naar de grond. Op dat moment ontdekten de dienders dat de man onder het bloed zat. Hij bleek een bloedende verwonding in zijn halsstreek te hebben opgelopen. De Stadjer werd met de steekverwonding in de halsstreek naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd de man direct geopereerd. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Zijn situatie is niet levensbedreigend.

 

Bedreiging

De 31-jarige man verklaarde dat hij even te voren door de gewonde 26-jarige en een 28-jarige man uit Rotterdam met een mes was bedreigd. De man en een getuige wezen vervolgens de Rotterdammer aan als één van de verdachten. De Zuid-Hollander werd in een cel ingesloten. De bedreiging met het mes zou volgens het slachtoffer op de kruising Oude Kijk in’t Jatstraat met de Muurstraat in Groningen begonnen zijn.

 

Onduidelijk

Hoe de 26-jarige gewond is geraakt, is nog niet duidelijk. De gewonde man moet nog worden gehoord. Het slachtoffer heeft al aangifte van bedreiging gedaan. De politie heeft vrijdagochtend op het Lopendediep en in de directe omgeving in verband met deze zaak met speurhonden gezocht. Deze zoektocht heeft niets opgeleverd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het geweldsincident.

 

 

(Rond 12:30 uur vanmiddag kregen wij een tip dat er onderzoek was, alles was weg toen we er waren)

Foto's

Deel dit artikel