Nieuwe MCU brandweer Amsterdam op bezoek in Groningen

Deel dit artikel
Martin Nuver 112gr.
Groningen - Hij is nog niet besteld en afgleverd, maar woensdag was er een splinter nieuwe Mobiele Commando Unit vrachtwagen (MCU) bij de brandweerkazerne aan de Sontweg in Groningen.

De nieuwe MCU gaat dienst draaien binnen de hulpverleningsdienst Amsterdam – Amstelland.

De vrachtwagen kost ongeveer zeven ton en is van alle gemakken voorzien. Door een ruime en moderne inrichting is het een mobiele werkplek die aan alle nieuwe eisen voldoet.

 

Het voertuig is onder andere voorzien van een full HD 360 graden camera, 3 uitschuifbare masten, marifoon, televisiestation, weerstation, ingebouwde mobilofoons en C2000. Omdat het multidisciplinair overleg steeds intensiever plaats vind bij grote incidenten is er behoefte aan een auto waar iedereen in terecht kan. Het voertuig is voorzien van een uitschuifwand waardoor er 10 werkplekken voor commandovoering ontstaan. Tevens zijn er dan nog 2 werkplekken voor de informatie coördinator en de plotter en is er nog een ruimte beschikbaar voor de voorlichter of de adviseur gevaarlijke stoffen.

 

De Groningse brandweer kon uitgebreid testen en een kijkje nemen of deze auto de juiste opvolger is voor de huidige COPI bak. Binnenkort zal de MCU dienst gaan draaien binnen de hulpverleningsdienst Amsterdam-Amstelland en uitrukken vanaf kazerne Diemen.

 

Wij mochten ook even een kijkje nemen!

Foto's

Deel dit artikel