Kattenpension tot de grond afgebrand (Video)

Deel dit artikel
H. Veenstra 112Gr. & Romke Notenbomer 112Marum.nl
Lucaswolde - Het zogenaamde "Kattenbos" aan de Beldam bij Lucaswolde is woensdagavond tot de grond toe afgebrand. In de woonboerderij was een kattenpension gevestigd en woonde een vrouw alleen.

De vrouw had storing in haar Cv-ketel op zolder en had juist een installateur gebeld om er naar te kijken. Opdat moment was het al te laat, want de hele vliering bleek al in brand te staan.

De blusgroepen van Grootegast, Marum en Zuidhorn kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds uit het dak en was er geen houden meer aan. Ook was op de locatie geen voldoende bluswater voorhanden. Dit werd enkele honderden meters verderop weggepompt met dikke slang.

In de kattenopvang zitten 150 tot 200 katten. Voor zover bekend zijn alle dieren gered, mede dankzij dat de meeste katten in losstaande buitenverblijven zaten. Ook de bewoonster kon de woning tijdig verlaten. Zij werd met een warme deken door de brandweer opgevangen. De woonboerderij kan als verloren worden beschouwd. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Donderdag, bij daglicht, zal worden bekeken toe hoever dit zich heeft verspreid.

Foto's

Deel dit artikel