Meerdere hennepkwekerijen opgerold in Groningen

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl / dank aan Hennepteam NN
Groningen - Hennepteam Noord-Nederland van de politie heeft woensdag in de provincie Groningen maar liefst 2006 wietplanten in beslag genomen en vernietigd.

In Wildervank trof men aan de Raadhuisstraat een wietplantage aan met 489 planten en ongeveer 400 stekjes.

 

De politie heeft woensdagmorgen in een woning in de Haddingestraat een grote hennepkwekerij opgerold.
De politie deed een inval in de woning na een anonieme melding. In twee afgetimmerde gedeelten troffen rechercheurs van het hennepteam Noord-Nederland twee inwerking zijnde hennepkwekerijen aan. Beide plantages met 1000 oogstrijpe planten werden ontmanteld. Alle softdrugs en apparatuur werden in beslag genomen. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. Dit had volgens de medewerkers brandgevaar op kunnen leveren. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Op het adres werd vermoedelijk al eerder een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in.
 
 
 
Ook aan de Hiddemaheerd in de wijk Beijum werd een wietplantage opgerold. Deze bevond zich in een rijtjeshuis op de beneden- en bovenverdieping van de woning. Naar schatting ging het hier om enkele honderden planten. Deze zijn ter plekke vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Ook de apparatuur is in beslag genomen ter vernietiging.
De politie waarschuwt voor het brandgevaar van hennepkwekerijen. Voor het snel laten groeien worden vaak lampen gebruikt met een hoog wattage. De warmte die via deze lampen wordt afgegeven wordt vaak illegaal afgetapt. In de meeste gevallen gaan de draden “kaal” van de meter naar de stroomverdelers. Hier schuilt het eerste gevaar.
 
 
 
De hitte kan niet goed worden afgevoerd en er ontstaat oververhitting met brand als gevolg. De installateurs nemen het daarnaast vaak niet zo nauw met de veiligheidsvoorschriften, met als resultaat een zeer slecht aangelegde installatie, die ook weer tot brand kan leiden. Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij in uw buurt? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Oogtv

Foto's

Deel dit artikel