Hennepkwekerijen opgerold in Groningen

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl
Groningen - Het hennepteam Noord Nederland heeft woensdagmiddag in Groningen twee invallen bij hennepkwekerijen gedaan.

In een leegstaand bedrijfspand aan de Kalmarweg troffen de agenten een professionele wietplantage met ongeveer 640 oogstrijpe planten. Deze zijn ter plaatse vernietigd door het ruimingsbedrijf. Ook de apparatuur werd in beslag genomen ter vernietiging. De stroom werd illegaal verkregen en de politie doet onderzoek naar de verdachte.

 

 

Tegelijkertijd werd er aan de Josine Reulingstraat in de Groningse wijk De Held een stekkenkwekerij aangetroffen tijdens een inval in een rijtjeshuis. De kwekerij bevond zich op de 1e verdieping van de woning verdeeld over twee slaapkamers. In de ene kamer bevonden zich ongeveer 50 moederplanten, in de andere kamer stonden zo'n 1000 hennepstekjes. Ook hier werd de stroom illegaal verkregen. Het ruimingsbedrijf heeft ook hier alle planten en stekjes vernietigd en de apparatuur is meegenomen ter vernietiging. Er werden twee verdachten aangehouden.

 

Vermoed u ook dat er ergens een wietplantage zit? Meld dit dan bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844(lokaal tarief) of geef uw tip anoniem door via 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem(MMA).

Foto's

Deel dit artikel