Sneeuwvrij dak leidt tot vondst van wietplantages in Groningen

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl
Groningen - De sneeuwval van vorige week heeft in Groningen woensdag geleid tot de vondst van twee hennepkwekerijen van dezelfde verdachte.

De politie kwam de kwekerij(Pleiadenlaan) op het spoor via een foto op internet. Daarop was te zien dat de sneeuw boven de woning smolt, maar op de rest van het dak bleef liggen. Dit wees erop dat er een extreme warmtebron onder het dak moest zitten en dit was reden genoeg voor de politie om een kijkje te nemen. Op zolder stuitte de agenten op een kwekerij met 227 planten met de benodigde apparatuur. Ook werden er droognetten en een hoop gereedschappen voor het verknippen en versnijden van de henneptoppen. Alle apparatuur werd ter vernietiging in beslag genomen. Tijdens de inval bleek de woning van de verdachte slechts een straat verderop te zitten.

 

In de woning van de verdachte trof de politie nog eens 252 wietplanten aan. Daarvan stonden er 50 in een kweektent in een slaapkamer, en 202 op zolder. Ook bij deze plantage werd de apparatuur ter vernietiging in beslag genomen.
 
Volgens de politie is het zeer aannemelijk dat er al minimaal 2 á 3 eerdere oogsten zijn gedaan. Er zal onderzoek worden gedaan om uit te zoeken wat er met de opbrengst hiervan is gebeurd. Alle hennepplanten zijn in beslag genomen en ter plekke vernietigd. De stroom werd in beide kwekerijen illegaal verkregen.

Foto's

Deel dit artikel