Wilde achtervolging na inbraak (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr.
Groningen - De politie heeft donderdagavond een 37-jarige man uit Pozarevac (Servië), een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er ingebroken werd in een woning aan de Acacialaan. Ter plaatse zagen agenten een man op straat staan welke in een auto stapte. Toen de agenten in burger bekend maakten dat zij van de politie waren ging de auto er met piepende banden vandoor waarop de achtervolging werd ingezet.

 

De mannen reden met zeer hoge in de richting van de Eikenlaan en sloegen rechtsaf in de richting van het winkelcentrum Paddepoel. De mannen reden met zeer hoge snelheid op plaatsen waar het erg druk was, waardoor de achtervolging meerdere malen gestaakt moest worden in verband met de veiligheid. De auto werd kort daarna weer gesignaleerd op de Vindicastraat. Op de Verlengde Oosterstraat was het wederom erg druk waarop de achtervolging weer werd gestaakt waardoor de agenten hen uit het oog verloren. Kort daarna zagen zij dat de auto tegen een lantaarnpaal was gebotst op de Verlengde Lodewijkstraat. Het drietal ging er vervolgens te voet vandoor en kon op het talud aan de Esperantostraat worden aangehouden. De man uit Servië is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn knie. De overige twee zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

 

 

 

RTV Noord 

 

 Telegraaf

 

Tv Noord

 

Dichtbij

 

Foto's

Deel dit artikel