Bongkot Groningen in de prijzen

Deel dit artikel
Ingezonden door Rosan Clements
Groningen/ Thailand - Op het wereld kampioenschap pencak silat in Chang rai Thailand zijn 3 van de 5 Bongkot Groningen vechters in de prijzen gevallen.

Bongkot Groningen, die vaak veel vechters levert aan het Nationale Pencak Silat team, had dit jaar maar liefst vijf leden binnen de Nationale selectie van van bondscoach Johan Davids, die ook coach/trainer is bij Bongkot Groningen Lesley Weesies, Jordy weesies , Roy Schut Rion Rijker En Martijn Houwerzijl.

 

 

De Bongkot Groningen leden hebben door middel van kwalificatie toernooien eerder dit jaar hun plek in het Nationale team verdient, en mochten, samen met 2 andere vechters uit het land Nederland vertegenwoordigen in Chang rai Thailand Pencak silat is van oorsprong afkomstig uit Indonesië, en leeft dus in Aziatische landen meer als hier in Nederland Nationale teams van bijv. Vietnam, Maleisië,en Indonesië sturen maanden van te voren hun nationale selectie op trainingskampen om zo 3 keer per dag, 7 dagen per week te kunnen trainen, terwijl de dames en heren van Bongkot Groningen naast hun werk en studie hun training doen.

 

Toch zaten de vechters van Bongkot Groningen ook dit jaar er weer heel dicht bij. Jordy Weesies, de benjamin van het team verloor helaas zijn eerste partij, maar heeft voor een debutant een goede indruk achter gelaten en zal door zijn concurrenten in Azië nauwlettend worden gevolgd de komende jaren Martijn Houwerzijl won zijn eerste partij tegen de USA met grote overmacht, maar moest een partij later zijn meerdere erkennen in Vietnam, al scheelde dat maar een paar punten. Voor Martijn was dit zijn laatste partij op het allerhoogste niveau, hij moet door de leeftijdsgrens binnen de sport een punt zetten achter een zeer indrukwekkende carrière. Vietnam werd overigens later wereld kampioen. Rion rijker schopte het tot de halve finale waarin hij

Singapore trof, en na een enorm spannende partij kwam hij 3 punten te kort, en verloor dus, met als eind resultaat een prachtige bronzen plak Lesley weesies en Roy schut haalden alle twee de finale Lesley trof daar Myanmar, een land waar je binnen de sport niet veel van hoort, maar toch over een redelijke sterke selectie heeft

 

Zo ook Lesley haar tegenstander, die er helaas met de overwinning van door ging Roy schut trof in de finale de Maleisië, die 2 jaar eerder in Jakarta Indonesië ook wereld kampioen was geworden. Na 3 gelijk opgaande rondes wist de Maleier in de slotfase net een paar punten meer te scoren als Roy waardoor ook hij genoegen moest nemen met zilver Ondanks dat er geen WK titels zijn gehaald zijn de trainers en coaches van bongkot Groningen zeer tevreden met de behaalde resultaten, en hebben ze er alle vertrouwen in dat zij in de toekomst dit resultaat nog kunnen verbeteren, we zitten er namelijk al zo dicht bij.  Op dit moment geniet het team van een welverdiende vakantie in Thailand, en komen ze half december terug in Nederland om in januari weer met de voorbereiding te beginnen voor een aantal grote toernooien in Nederland en daarbuiten (tekst: Eddy Clements)

Foto's

Deel dit artikel