Henneptelers opgepakt tijdens landelijke hennepruimingsdag

Deel dit artikel
Sammie Lobo
Groningen - In de provincie Groningen zijn dinsdag 16 hennepplantages opgerold. De invallen waren onderdeel van een landelijke hennepactiedag van de politie.

Zo werden er bij een inval in Appingedam aan de Dijkstraat maar liefst 2000 stekjes en wat moederplanten aangetroffen. Ook in Delfzijl werden twee kwekerijen opgerold. Aan de Begoniastraat in Musselkanaal werden 200 hennepplanten in beslag genomen evenals 3,5 kg aan gedroogde henneptoppen. In Stadskanaal werden drie kwekerijen opgerold en ook in Uithuizen werd een kwekerij ontmanteld. Aan de Feicko Clockstraat in Oude Pekela werden 666 planten in beslag genomen en vernietigd. In Noordbroek werd aan de Zuiderweg een grote professionele kwekerij ontmanteld met zo’n 1600 planten.
Aan de Paterswoldseweg in Groningen werden 235 volgroeide hennepplanten in drie kweektenten in de woning aangetroffen. Bij de inval werden drie verdachten, twee mannen en een vrouw, aangehouden. Aan de Bilderdijklaan werd een kwekerij ontmanteld waar ruimte was voor 325 planten. Deze waren echter net geoogst. Aan Marwixstraat werd bij een inval geen kwekerij aangetroffen maar vond men wel 2200 gram gedroogde henneptoppen. Deze zijn in beslag genomen. Ook aan de Oliemuldersweg werd halverwege de middag nog een inval gedaan en daar werden ruim 160 planten grote wietplanten aangetroffen. Deze kwekerij bevond zich achterin een dierenspeciaalzaak en ook hier werd een verdachte aangehouden. Bij alle locaties was sprake van diefstal van stroom.

Foto's

Deel dit artikel