Vijf mensen naar ziekenhuis voor controle

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl
Groningen - Zondagmiddag, even na half zes, komt op de meldkamer Noord Nederland de melding binnen dat enkele mensen in een woning op de begane grond zich niet lekker voelen.

Hierop rukt de brandweer uit naar de woning aan de Visserstraat in Groningen. Bij de melding werd doorgegeven dat de woning verwarmd wordt door een gaskachel.

 

Deze informatie zorgde dat de brandweer zich realiseerde wellicht met een koolmonoxidevergiftiging te maken te hebben. Bij aankomst werden meteen metingen gedaan en zijn de aanwezige bewoners door de brandweer uit de woning gehaald.

 

Er werd een te hoge koolmonoxide waarde gemeten, ook in de bovenliggende woningen. Daarop zijn alle bewoners van het pand gehaald, ook van de bovenliggende woningen. De bewoners gaven aan klachten te hebben die gerelateerd zijn aan een koolmonoxidevergiftiging. Daarop zijn deze vijf personen naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Koolmonoxide komt vrij bij een onvolledige verbranding van gas, bijvoorbeeld bij een niet goed schoongemaakte gaskachel of geiser. Koolmonoxide is zeer giftig en kan dodelijk zijn. Meer informatie over koolmonoxide en wat u moet doen om het ontstaan van koolmonoxide te voorkomen vindt u op onze website:  http://brandweer.groningen.nl/brandveiligheid/koolmonoxide

 

TV Noord

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel