Ondernemingsraad Politie verbaasd over berichtgeving

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De ondernemingsraad van Politie Groningen is verbaasd over de berichtgeving van RTV Noord en het Dagblad van het Noorden over de rellen in Haren.

De ondernemingsraad steunt de keuze van de korpsleiding om nu niet naar buiten te treden en radiostilte in acht te nemen. Op zich vraagt dit uitleg omdat de Ondernemingsraad normaal gesproken altijd pleit voor transparantie en directe openheid naar de pers.

 

Omdat korpsleiding en bestuur samen hebben gekozen voor een externe evaluatie van de Harense problemen is het daarom logisch dat er pas weer gecommuniceerd wordt als de evaluatie is afgerond. De ondernemingsraad heeft vertrouwen in de commissie Cohen. Pas als de conclusies van dit onderzoek bekend zijn, zal de ondernemingsraad een standpunt innemen. Zo lang het onderzoek gaande is, staat de ondernemingsraad van het Groninger korps achter de korpsleiding. Het feit dat RTV Noord en het Dagblad van het Noorden ervoor kiezen om nu met eigen feiten naar buiten te komen en het onderzoek van de commissie Cohen niet te willen afwachten, lijkt voorbarig. ‘Het is goed dat er nu niet naar buiten gereageerd wordt’ zegt Ben Kenters, voorzitter van de Ondernemingsraad. ‘Laat de commissie Cohen eerst haar werk doen. Het zou mooi zijn als ook de media het resultaat van de commissie Cohen kunnen afwachten. Het lijkt voor de hand liggend dat de commissie constateert dat ook de politie niet alles goed heeft gedaan. Maar we kunnen dat pas een waardeoordeel geven als we alle feiten kennen en een totaal beeld hebben.’ Bron: ondernemingsraad Politie Groningen

Foto's

Deel dit artikel