Politie schaft speciale voertuigen aan voor controles

Deel dit artikel
www.Politie.nl/Excl foto`s Martin Nuver 112Gr.
Groningen - Sinds de start van het verkeersveiligheidsproject A7 Veilig tot begin september 2012 heeft de politie 2675 mensen bekeurd op de A7. Al deze mensen werden meteen langs de kant van de weg gezet en aangesproken op hun rijgedrag.

In 1557 gevallen ging het om een snelheidsovertreding. Daarbij werd 105 keer het rijbewijs van de overtreder afgepakt. Daarbij werd 105 keer het rijbewijs van de overtreder afgepakt.

Er werden 376 mensen bekeurd voor het bellen achter het stuur. Vijf mensen moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij een gevaar op de weg veroorzaakten. De politie neemt deze week twee speciale auto’s voor de verkeerscontroles op de A7 in gebruik. De wagens zorgen ervoor dat de politiemedewerkers op de snelweg (dus met hoge rijsnelheden) veilig controles kunnen houden.

 

De verkeerscontroles in het project A7 Veilig zijn gericht op excessieve verkeersovertredingen. De overtreders zijn allemaal door de politie staande gehouden. Overtredingen die daarnaast met radarcontroles zijn geconstateerd, zijn hier niet meegerekend. Naast (forse) snelheidsoverschrijdingen constateerde de politie veel overtredingen met ‘handheld’ bellen. Ook werd een aanzienlijk aantal bekeuringen uitgedeeld vanwege het niet gebruiken van de gordel. Verder waren ‘bumperkleven’ en ‘onnodig links rijden’ verkeersgedragingen waartegen de politie vaak moest optreden.

 

In het project ‘A7 Veilig’ werken Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Politie Fryslân, Regiopolitie Groningen, het KLPD, Openbaar Ministerie, Landelijk Parket Team Verkeer en de provincies Fryslân en Groningen samen aan de verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming op de rijksweg A7, van de Afsluitdijk tot Bad Nieuweschans. Het is een unieke samenwerking die op deze schaal nog niet eerder in ons land heeft plaatsgevonden.

 

 

 

De Vw Passat zagen wij van 112Gr. vanmiddag om 13:30 bij de Dikke Linde (excl.)

Foto's

Deel dit artikel