Groningen assisteert bij grote boerderijbrand (Video)

Deel dit artikel
M. Druppers video & R. Koene & P. Wind
Yde(De Punt) - Een grote deels rietgedekte boerderij aan de Brink in Yde is in de nacht van zaterdag op zondag tot de grond toe afgebrand. De brandweer kon overslaan van het vuur naar de achter liggende veeschuren voorkomen. Ook een naast gelegen schuur kon worden

De deels riet gedekte hoeve ging geheel in vlammen op. Toen de brand uitbrak waren de bewoners echtpaar niet aanwezig. Ze waren op vakantie. Een 18 jarige zoon paste op de hoeve en verzorgde het vee. Voor de brandweer was er weinig eer te behalen. Toen ze ter plaatse kwamen stond de boerderij al bijna volledig in brand en viel er niets meer te redden.
Er werd dan ook meteen opgeschaald naar grote brand zodat naast de brandweer van Vries, Eelde en Zuidlaren ook de brandweerkorpsen uit Haren en Groningen zich ter plaatse spoeden. Bovendien werden er twee tankwagens met  schuim ingezet. Over de oorzaak van het ontstaan van de brand is niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan.
De rietgedekte boerderijen naast het brandende perceel zijn door de brandweer nat gehouden om brand door vliegvuur te voorkomen. (tekst: Meternieuws.nl)

Foto's

Deel dit artikel