Politie zet beelden verdachten straatroof op YouTube

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Het roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen doet nog steeds onderzoek naar een gewelddadige straatroof in de stad Groningen. Opvallend was dat de daders veel fysiek geweld gebruikten.

Op donderdag 6 september rond 14.30 uur kreeg de politie een melding van een beroving op de Oostersingel in Groningen. Het bleek dat een 23-jarige Groningse bij een bushalte (nabij het UMCG) stond te wachten toen zij door een man en een vrouw op een fiets werd aangesproken. De vrouw eiste direct de mobiele telefoon die het slachtoffer in haar hand had. Toen het slachtoffer dit weigerde werd zij door het duo hard en meerdere malen geslagen. De mannelijke straatrover greep het slachtoffer daarbij bij haar keel. De straatrovers gingen er vervolgens met de telefoon van het slachtoffer rennend vandoor. Zij vluchtten het terrein van het UMCG op. Het slachtoffer raakte gewond maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

 

 

Signalement

 

De politie beschikt over de volgende signalementen:

Dader 1: Blanke man, ongeveer 30 jaar oud, kort blond haar en ongeveer 1.80 meter lang.
Dader 2: Vrouw, donkere huidskleur, ongeveer 30 jaar oud, haar in een staart met krullen/slagen, Ongeveer 1,80 meter lang en opvallend stevig postuur.

 

 

YouTube


Er zijn bewakingsbeelden van de twee verdachten. De politie heeft deze op haar YouTube kanaal gezet, www.youtube.com/politiegrn

Uw informatie

 

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.Voor de slachtoffers heeft een dergelijke beroving een grote impact.De bestrijding van overvallen en straatroof heeft hoge prioriteit. De psychische en lichamelijke schade is groot op slachtoffers en materiële schade meestal aanzienlijk. Herkent of kent u de twee op de beelden? Bel dan met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis). Ook kunt uw informatie kwijt via de mail de websiteen/of Twitter: @politie_overval

Foto's

Deel dit artikel