Bejaarde vrouw bestolen na babbeltruc

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De politie onderzoekt een laffe diefstal op een 85-jarige inwoonster van Groningen. De dader kwam met een smoes de woning van het slachtoffer.

Wat was er gebeurd?

 

Een 85-jarige vrouw uit Groningen werd dinsdagmiddag 16 oktober jl. omstreeks 15.00 uur het slachtoffer van een babbeltruc. De Groningse liet na aanbellen een man in haar woning binnen in de Oosterparkwijk in Groningen. De verdachte vertelde de vrouw hij iets in haar woning moest opmeten. Nadat de vrouw de onbekende man had binnengelaten, zag hij kans om een geldbedrag uit de woning van de vrouw te stelen. Toen de “klusjesman” de woning had verlaten bemerkte de bejaarde vrouw dat haar geld was gestolen. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

 

Signalement

 

De politie beschikt van de dader over het volgende signalement: een blanke man, normaal postuur, ongeveer50 – 55 jaar oud,lengteongeveer 1.76 meter lang, kaal hoofd (mogelijk rode inplant). Hij was gekleed in eendonkerblauwe jas en broek, (werkkleding maar geen spijkerstof)enzwarte schoenen. Volgens het slachtoffer sprak deman binnensmonds.

 

Uw informatie

 

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident of mogelijk meer weten over deze diefstal. Mensen die ook slachtoffer zijn geworden van deze dader, worden nadrukkelijk verzocht om zich te melden bij de politie. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Waarschuwing

 

De politie waarschuwt ouderen, verzorgers en familie voor soortgelijke oplichtingpraktijken en adviseert om er onderling over te praten. Bij verdachte omstandigheden op heterdaad kan altijd contact worden opgenomen met de politie via het landelijke alarmnummer 112. Daarbuiten kunnen mensen het gebruikelijke nummer 0900-8844 bellen.

Foto's

Deel dit artikel