Gewapende woningoverval in Delfzijl (Video)

Deel dit artikel
Michel Eising & Sander Smit & M.Klip
Groningen - Na een klopjacht heeft de politie twee van de drie mannen gepakt die worden verdacht van een overval op de woning van een coffeeshophouder aan de Borkummerrif in Delfzijl. De derde verdachte is nog voortvluchtig.

Wat was er gebeurd?

Op vrijdagochtend rond 11.15 uur kreeg de politie een melding dat er in een woning aan de Borkumerrif in Delfzijl een gewapende overval had plaatsgevonden. Drie verdachten waren in een auto gevlucht. Agenten zagen even later op de Rijksweg richting Groningen de auto rijden met drie mannen erin die voldeden aan het signalement. Zij zetten de achtervolging in.

 

Ter hoogte van het viaduct bij de Bristol aan de Rijksweg botsten de verdachten op een stilstaande vrachtwagen/oplegger. Twee verdachten ontvluchtten de auto en gingen er rennend vandoor. Één verdachte kon nog in de auto worden aangehouden. De politie loste een waarschuwingsschot in de lucht om zo de verdachten tot stoppen te dwingen. De twee gaven hier geen gehoor aan en vluchtten het nabijgelegen natuurgebied in. Een tweede verdachte had zich verstopt in het natuurgebied maar kon kort hierop worden aangehouden. In de auto van de verdachten vonden agenten een vuurwapen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit wapen gebruikt is bij de woningoverval.

 

Derde verdachte nog voortvluchtig

Ondanks inzet van de politiehelikopter en politiehonden werd de derde verdachte niet gevonden. De zoekactie werd rond 15.00 uur gestaakt. De twee andere verdachten werden ingesloten in het cellencomplex. De politie stelt een onderzoek in naar de woningoverval.

 

Getuigen

De politie beschikt over een summier signalement van de derde verdachte. Het gaat om een kleine donkergetinte man. Hij droeg een grijs vest of jack. De politie sluit niet uit dat hij gevlucht is in de richting van Lewenborg. Heeft u op vrijdagmiddag rond 12.00 uur een man gezien die voldoet aan het signalement en die in of om en nabij het natuurgebied achter de Bristol of in de buurt van Lewenborg liep? Bel dan naar de politie via het algemene nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

Foto's

Deel dit artikel