Diverse Kortnieuws regio Groningen (Woensdag)

Deel dit artikel
Politie
Groningen - Weer wanbetaler aangehouden PROVINCIE GRONINGEN – De parketpolitie heeft dinsdagmorgen twee wanbetalers aangehouden. In Ter Apel werd een 19-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden.

Hij had nog voor ruim 200 euro aan boetes en/of twee dagen gevangenisstraf openstaan. In een woning aan de Beukenlaan in Hoogezand hebben agenten van de parketpolitie een 40-jarige man aangehouden. Hij had nog voor ruim 1600 euro aan boetes en/of 21 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat beide mannen de boetes niet konden betalen werden zij ingesloten. De politie blijft de komende tijd actief doorgaan met het innen van niet betaalde boetes. De parketpolitie stelt de mensen, die het aangaat, nog steeds in de gelegenheid stellen om alsnog hun schulden in te lossen. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de Regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Veel mis met veelpleger

GRONINGEN – De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de Groninger op een snorfiets over de Turfsingel door het rode licht reed. Dienders zagen dat hij tijdens het rijden een flesje bier dronk. Een blaasproef wees uit dat hij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 420 ug/l (1,0 promille) alcohol in zijn bloed had. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Verder bleek dat de snorfiets als gestolen te boek stond. Bovendien had de man nog een openstaande boete. De veelpleger werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De snorfiets werd in beslaggenomen. Voor de overtredingen maakt de politie proces-verbaal op. De politie stelt voor de gestolen snorfiets een onderzoek in.

Beschonken snorfietser maakt brokken

BEERTA – De politie heeft dinsdagmiddag een 47-jarige man uit Beerta aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten kregen een melding van een verkeersongeval aan de Schoolstraat te Beerta. Op de kruising met de Torenstraat was een snorfietser in botsing gekomen met een personenauto. De 47-jarige snorfietser was daarbij ten val gekomen. Agenten roken dat de snorfietser alcohol had gedronken. Na behandeling in het ziekenhuis is de snorfietser meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalysetest werd vastgesteld dat de snorfietser 1030 ug/l (2,4 promille) in zijn bloed had. Na verhoor kon de 47-jarige weer gaan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en maakt proces-verbaal op.

Snelle snorfietser meermalen de fout in

GRONINGEN – Een 35-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagmiddag op de Gotenburgweg in zijn woonplaats aangehouden. De man werd aan de kant gezet omdat hij 18 km/uur te hard reed op zijn snorfiets. Vervolgens gaf de man een valse naam op. Toen deze naam niet getraceerd kon worden in de systemen, moest de man mee naar het bureau om zijn identiteit vast te stellen. Op het politiebureau bekende de man een valse naam te hebben opgegeven. Bij controle bleek verder dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook had hij nog zes bekeuringen met een totaalbedrag van meer dan 1000 euro en een gevangenisstraf van 15 dagen open staan. De man is ingesloten. Hij krijgt er drie nieuwe bekeuringen bij: overtreden maximum snelheid, opgeven valse naam en rijden zonder geldig rijbewijs.

Auto-inbreker overlopen bij poging inbraak

GRONINGEN – De politie doet onderzoek naar een auto-inbraak in Groningen. Dinsdagnacht omstreeks 00.45 uur, probeerde een onbekende man in te breken in een geparkeerde aan de Kolendrift in Groningen. Een getuige hoorde gestommel en nam een kijkje. De auto-inbreker ging er bij het zien van de getuige, zonder buit, als een haas vandoor. De politie beschikt van de inbreker over het volgende signalement: blanke man; gespierd postuur; ongeveer 35-40 jaar oud; 1.90 meter lang, kaal hoofd. De politie stelt een onderzoek in.

Straatroversduo aangehouden

GRONINGEN – De politie heeft dinsdagnacht twee mannen (21 en 30 jaar) uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten reageerden op een melding van een beroving in de Haddingestraat in Groningen. Het bleek dat een 19-jarige Rotterdammer was aangesproken door twee mannen en was bedreigd met een steekvoorwerp. De straatrovers eisten geld. Een kennis van het slachtoffer zag de beroving gebeuren en schoot zijn vriend te hulp. De straatrovers maakten zich daarna zonder buit uit de voeten. Beide verdachten konden op basis van een duidelijk signalement op de Vismarkt, door agenten in de boeien worden geslagen. Bij fouillering van een verdachte werd een stanleymes aangetroffen. In de omgeving werd nog een mes en een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het straatroversduo werd meegenomen naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van de beroving. De politie stelt een onderzoek in.

Student twee uur bekneld in nauwe nis

GRONINGEN – Een 19-jarige student heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee uur bekneld gezeten in een nis tussen twee panden. De jongeman is vermoedelijk op het platte dak van het pand een luchtje gaan scheppen of naar buiten gegaan voor een sanitaire stop. Daarbij is hij in de spleet tussen de beide panden zo’n 4,5 meter naar beneden gevallen. Hij is klem komen te zitten in de schacht van zo’n 20 cm breed. Door luid geschreeuw werd de student opgemerkt. Hulpdiensten probeerden de man eerst vanaf boven te bevrijden. Toen dat niet lukte is een gat in de muur gemaakt, waarna de jongen uit zijn benarde positie verlost werd. Volgens medebewoners verkeerde hij onder invloed van alcohol. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar leek op het eerste gezicht niet ernstig gewond.

Drie aanhoudingen na diefstal brandhout

BORGSWEER – De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van brandhout. Het gaat om twee mannen uit Delfzijl (20 en 21 jaar) en een 17-jarige jongen uit Appingedam. Een getuige had gezien dat het drietal aan de Lalleweer in Borgsweer hout van Staatsbosbeheer in een aanhanger laadde. De gealarmeerde politie kon op basis van het signalement en het kenteken de drie mannen in een woning in Delfzijl aanhouden. De houtdieven zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor bedreiging vrouw

TER APEL – De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden wegens huiselijk geweld. De agenten reageerden op een melding van een vrouw die door haar man op het terrein aan de Ter Apelervenen met een steekvoorwerp bedreigd zou zijn. Ter plekke bleek dat de

34-jarige man zich daarna zelf met een mes had verwond. Omstanders zagen kans om het wapen van de man af te pakken. De man werd door een dokter aan een lichte verwonding behandeld. Daarna moest de geweldpleger mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De vrouw raakte bij het incident niet gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Foto's

Deel dit artikel