De politie controleert als de scholen weer beginnen

Deel dit artikel
Politie.nl
Provincie Groningen - ‘De scholen zijn weer begonnen' is één van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland en de politie.

Voor het schooljaar 2012-2013 gaat de actie in Groningen op maandag 3 september van start. De actie loopt in onze regio in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.

Verkeerssurveillance

 

Ook dit jaar nemen agenten van de verkeersurveillance van de Regiopolitie Groningen deel aan de campagne. Er gaat gecontroleerd worden bij diverse scholen in Groningen, Hoogkerk en Haren. Het toezicht blijft niet beperkt tot het parkeren, in en uit laten stappen van kinderen bij scholen. Er wordt ook gelet op de maximum snelheid op de aanvoerwegen van scholen. Verder wordt er scherp gecontroleerd op de juiste wijze van vervoer van kinderen. Ook de buurt- en jeugdagenten werken mee aan de campagne. Bij constatering van een overtreding zal de politie direct bekeuren.   

 

Wennen

 

Na de schoolvakantie is het voor iedereen wennen. Op de eerste plaats voor kinderen die weer naar school gaan en nog vol zitten van de avonturen tijdens de vakantie en in een nieuwe klas komen. En niet te vergeten alle andere weggebruikers die, na een rustige vakantieperiode weer veel schoolgaande kinderen tegenkomen. Helaas gebeuren er jaarlijks relatief veel verkeersongevallen waarbij schoolgaande kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar zijn betrokken. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Zij beschikken immers nog niet over alle vaardigheden om zich als een ervaren en een volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen. Bovendien nemen kinderen als voetganger en fietser deel aan het verkeer, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Vandaar de jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Foto's

Deel dit artikel