Open dag bij brandweer Bedum geslaagd

Deel dit artikel
Wim de Vries 112Gr.
Bedum - Zaterdag 1 september was de dag dat de Bedumer brandweer haar nieuwe VW Crafter PM/HV bus officieel in gebruik nam.

Na dagen van veel voorbereiding werd de VW Crafter na aankomst met toeters en bellen bij de kazerne van Bedum en bestuurt door Dennis de Vlieg (coordinatie regio Groningen) om 13.30 uur officieel overhandigt aan de burgemeester van Bedum, Henk Bakker, die een toespraak hield en de brandweer van Bedum een hart onder de riem stak. De burgemeester gaf op zijn beurt de sleutels door aan commandant Koos Poelma die ook een toespraak hield en erg trots was dat zijn brandweer zo'n mooie en zeer praktisch voertuig in ontvangst mocht nemen.

De dank ging uit naar de 2 commissie's die de voorbereidingen hadden gedaan, daarna werden de sleutels overhandigd aan beide voorzitters van de commissie, waarvan de een bevelvoerder was voor de eerste demo. Toen de plichtplegingen waren gedaan kon de nieuwe auto worden bezichtigd en werd de opendag officieel geopend.

Er waren enkele demonstratie's waaronder een ongeval met beknelling en het bestrijden van een helicopterbrand. Er werd voorlichting en demonstratie's gegeven door Anno Bulthuis over het goed, en niet goed, bestrijden van vlam in de pan en er was een kinderplein, hier konden de kinderen spuiten met heuse brandweerslangen. Ook werd er voorlichting gegeven hoe brandweermannen/vrouwen met ademlucht een vol met rook staande ruimte betraden, en werd in een simulator een flashover nagebootst. Er was vollop koffie, koek en frisdranken te verkrijgen en men mocht meerijden in de tankautospuit 1631, en op de oudste brandweerauto die Bedum rijk is, de A-Ford uit 1929.

Ook was de hoogwerker van de brandweer stad Groningen aanwezig Om plm. 16.00 uur was de opendag ten einde en de brandweer Bedum kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, mede ook door het fantastiese weer natuurlijk. De brandweer Bedum wil het gemeetebestuur van Bedum dan ook bedanken voor deze mooie nieuwe auto en de mogelijkheid om deze dag te organiseren.

Foto's

Deel dit artikel