Weer een paard te water Matsloot, schrikdraad te duur?

Deel dit artikel
M. Nuver/112Gr.
-

Matsloot – Voor de zoveelste keer dit jaar kwam bij de meldkamer de melding “paard in te water Matsloot” binnen. Hierop werden de brandweerduikers 781 van Groningen en politie geallarmeerd. Wederom betrof het hier een paard van een boer die zijn weilanden niet heeft afgezet. Daardoor heeft de brandweer dit jaar al zo’n 40 keer moeten uitrukken.

Rondom de verschillende weilanden van deze boer is geen afrastering te vinden en geen waterbakken waardoor de paarden richting de sloot gaan om te drinken. Omdat het hier nogal modderig is raken zij snel in de sloot en moet keer op keer de brandweer de helpende hand bieden. Naast dat de brandweer dan niet beschikbaar is voor belangrijkere inzetten, kost dit veel geld en wordt er ook nog wel eens door de boer het paard op een onfatsoenlijke manier (met trekker) uit de sloot geholpen. Werd gister nog een paard door deze boer aan zijn hoofd en benen het water uit getrokken, iets wat absoluut nooit mag bij paarden, vandaag hielp de brandweer met de kraan mee en met duikers op een professionele manier.
Vrijdag heeft de politie ook een rapport van dit incident opgemaakt. De kosten van een afrastering zijn niks vergeleken met de inzetkosten van de hulpdiensten. Dus mogelijk eindelijk eens een hekwerk of schrikdraad om het land!

Foto's

Deel dit artikel