112Flits: Paard te water Matsloot

Deel dit artikel
Nieboer Media Groep/ Koen Prins/ Kristiaan Weegenaar
-

Matsloot – Voor de zoveelste keer was het donderdagmiddag rond half 5 weer raak aan de Matsloot, wederom was hier een paard in de sloot geraakt die er op eigen kracht niet uit kon komen.

Daar waar de brandweer van Roden al een aantal keren per maand en soms zelfs wekelijks moest uitrukken om een paard uit een benarde situatie te bevrijden was de taak vanmiddag weggelegt voor de brandweer van Groningen. Toen onze verslaggevers ter plaatse kwamen waren deze echter nog niet aangekomen. Er waren enkel 2 agenten van Groningen die reeds probeerden het paard te kalmeren en met een touw eruit te krijgen, maar dit lukte helaas niet.

De brandweer van Groningen was ondertussen ook gearriveerd met 2 wagens waaronder de duikwagen (Flipper) incl. 2 personen in een zogenoemd droogpak.
Na een aantal pogingen om hem eruit te te trekken werd besloten om met behulp van een trekker het paard eruit te trekken wat gelukkig lukte. Nadat het paard op het droge was geholpen duurde het maar even of hij liep al vrolijk tussen de rest van de kudde.

Foto's

Deel dit artikel