Diverse Kortnieuws regio Groningen (Zondag)

Deel dit artikel
Politie
Groningen - Man aangehouden voor huiselijk geweld DELFZIJL – De politie hield zaterdagnacht in de wijk Tuikwerd in Delfzijl een 56-jarige man uit Delfzijl aan voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 30-jarige vrouw heeft bedreigd.

 Ter plekke werd de verdachte en de vrouw aangetroffen. De vrouw wilde aangifte doen. De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd vervolgens aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. De agenten wisten hem met gepast geweld te overmeesteren. DE 56-jarige werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

 

Alcomobiliste na aanrijding aangehouden

 

WEDDE – De politie hield zaterdagnacht een 26-jarige vrouw uit Wedde in haar woning aan voor rijden onder invloed. De vrouw was voor haar aanhouding tegen een geparkeerde auto op de Oostersingel gebotst. Vervolgens is de verdachte de plek van het ongeval verlaten en doorgereden naar huis. Daar werd de vrouw door politieagenten thuis aangetroffen. De verdachte maakte een laveloze indruk op de agenten. Zij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar mislukte de ademanalysetest. Vervolgens werd van de 26-jarige een bloedproef afgenomen. Deze bloedproef moet uitwijzen of de vrouw onder invloed heeft gereden. Gezien haar toestand werd de verdachte in een cel ingesloten. Zij wordt vandaag gehoord.

 

Rijden onder invloed

 

GRONINGEN – De politie controleerde zaterdagnacht op de Aweg een 44-jarige man uit Groningen. Een blaastest wees uit dat de Stadjer te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring te voet huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Twee aanhoudingen na opstootje

 

GRONINGEN – De politie hield zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen twee verdachten, een 26-jarige man uit Aduard en een 22-jarige man uit Haren, aan. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij op de Grote Markt. Zij zagen een grote groep personen staan en dat twee personen aan het duwen waren. Toen zij ter plekke kwamen, hield het duwwerk op. Op grond van informatie werd vervolgens de Aduarder gecontroleerd op het mogelijke bezit van pepperspray. Dit gas werd echter niet aangetroffen. Hij mocht daarna zijn weg vervolgen. Toch ging de Aduarder niet weg. Hij besloot samen met enkele vrienden bij de agenten te staan. Zij gedroegen zich daarbij vervelend. Na enige tijd besloten de dienders de betrokken personen weg te sturen. Ondanks meerdere vorderingen bleef de 26-jarige staan. De man werd uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De Aduarder werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. Een 22-jarige Harener was het niet eens met de aanhouding van zijn kameraad. Hij beledigde vervolgens de agenten door ze uit te schelden. De man mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Aanrijding met drank

 

GRONINGEN – De politie hield zaterdagmiddag op de Winsumerweg bij Groningen een 23-jarige man uit Warffum aan voor rijden onder invloed. Een 35-jarige automobiliste uit Winsum moest plotseling remmen voor de Warffumer, die met zijn scooter vanuit de middenberm de weg opreed. De automobiliste kon nog net een aanrijding voorkomen met de 23-jarige. Een 22-jarige automobiliste uit Winsum, die achter haar plaatsgenote reed, kon niet tijdig stoppen. Zij botste vervolgens achterop de auto van de 35-jarige Winsumer. De Warffumer bleek na een blaastest op straat als enige te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens werd vastgesteld dat de verdachte geen rijbewijs heeft. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Recalcitrante wildplasser aangehouden

 

GRONINGEN – De politie hield zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 27-jarige man uit Groningen aan. De Stadjer werd bekeurd, omdat hij aan het wildplassen was. De man wilde niet meewerken en probeerde er vandoor te gaan. Agenten hielden hem tegen. Hierop wilde 27-jarige ook zijn naam opgeven. Tijdens de aanhouding beledigde hij één van de agenten. Ook verzette de man zich hevig. De dienders wisten hem met gepast geweld in te rekenen. De man werd in een cel ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Foto's

Deel dit artikel