Wietkwekerij opgerold in Paddepoel

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl
Groningen - De politie heeft woensdagmiddag aan de Grote Beerstraat in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld in een flatwoning.

De politie deed een inval na een tip die vorige week binnenkwam. Vermoedelijk is die tip gedaan toen men al aan het oogsten was want bij de inval werd gelijk duidelijk dat er minder dan een week geleden geoogst zou zijn. Zoals meestal het geval is werd ook hier de stroom illegaal verkregen. Naar schatting hebben er ongeveer 500 tot 600 planten gestaan. Alle apparatuur en toebehoren is in beslag genomen ter vernietiging.

 

Gisteren nog werd duidelijk hoe groot het gevaar van hennepkwekerijen daadwerkelijk is. Een forse uitslaande brand aan de H.L. Wichersstraat in Groningen die op zolder was begonnen door een illegale wietplantage. Meerdere woningen raakten bij deze brand zwaar beschadigd. De politie benadrukt dan ook het grote gevaar dat dit soort kwekerijen met zich meebrengen. Heeft u het vermoeden dat er ergens een plantage zit? Dan kunt u uw tips doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook via Meld Misdaad Anoniem kunt u uw tips doorgeven door te bellen met 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel