Boerderijbrand na bliksem inslag bij Hornhuizen (Video)

Deel dit artikel
Wim Henstra 112Gr.
Hornhuizen - Vrijdagmorgen om 04:18 uur werd brandweer Zoutkamp opgepiept voor een prio 1 melding brand agrarisch bedrijf aan de Kolhamsterweg bij Hornhuizen.

Niet veel later werd brandweer Wehe-den Hoorn ook opgepiept voor een middelbrand. Ook werd de hoogwerker en het grootwater transport van Groningen naar Hornhuizen gestuurd. Het groot watertransport stond standby maar hoefde niet in actie te komen.

 

Ter plaatse bleek de bliksem ingeslagen te zijn in de nok van een schuur. De bewoners waren wakker geschrokken van het onweer en na een harde klap viel de stroom uit. Na inspectie van de bewoners zagen ze dat er in de schuur het dak in brand stond en hebben hierop de brandweer gebeld. Door snel optreden van de diverse korpsen is een grote brand voorkomen.

 

Een deel van het dak werd gesloopt om zeker te weten dat er geen brandhaard meer onder de platen zat. Met behulp van de hoogwerker werd een deel van de platen verwijderd. Ook is het riet nog even goed nat gespoten waarna de korpsen tegen half 7 weer richting de kazerne konden vertrekken. De schade aan het dak is aanzienlijk. Het voorhuis wat verbouwd wordt heeft geen schade opgelopen.

 

 

Tv Noord

 

112Nederland

 

Dvhn(+krant)

Foto's

Deel dit artikel