Al bijna 900 nieuwe enquêtes A7 Veilig ingevuld

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - NU OOK PROMOTIEACTIES LANGS A7 Mensen die geregeld gebruikmaken van de A7 in Friesland en Groningen kunnen er nauwelijks meer omheen: de oproep om hun mening over de verkeersveiligheid op de A7 kenbaar te maken via de internetenquêtewww.a7veilig.

 Sinds vrijdag 15 juni kunnen weggebruikers de oproep tegenkomen op informatiepanelen langs de weg, webbanners, e-nieuwsbrieven, websites en de social media van de projectpartners. Rijkswaterstaat zet daarnaast een extra middel in om mensen te benaderen: promotieteams van Veilig Verkeer Nederland geven tijdens promotieacties op parkeerplaatsen speciale pennen weg aan passanten. Vanmiddag staat het team op de parkeerplaats De Horne tussen Joure en Heerenveen. Mensen kunnen tot 15 juli de online enquête invullen. Sinds 15 juni hebben ruim 900 mensen dat inmiddels (opnieuw) gedaan.

 

 

De partners in het project – Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Politie Fryslân, Regiopolitie Groningen, het KLPD, Openbaar Ministerie, Landelijk Parket Team Verkeer en de provincies Fryslân en Groningen – zijn blij met alle reacties die het project krijgt. Mensen reageren niet alleen via de online enquête maar stellen ook vragen per e-mail en via Twitter.

 

Resultaten september

 

Invullen van de A7 Veilig-enquête kan tot 15 juli 2012. De uitkomsten van de tweede peiling worden na de zomer bekendgemaakt. De projectorganisatie vergelijkt deze met de meting die in januari is gedaan. Daarmee worden ook de resultaten van de enquêtes die tussen 15 januari en 15 juni binnenkwamen vergeleken. De projectpartners gebruiken de reacties bij het bepalen van de politie-inzet, de voorlichting en in keuzes bij het wegbeheer en -onderhoud. Mensen die hun gegevens bij het invullen van de enquête hebben achtergelaten krijgen de uitkomsten van de peiling in september in hun mailbox. Over een half jaar worden nieuwe uitkomsten verwacht.

 

Meting wordt herhaald

 

 

Weggebruikers mogen meerdere keren hun mening geven over het verkeer op de A7. Wie de enquête nog niet heeft ingevuld of dat op enig moment nog eens willen doen, is van harte welkom op www.a7veilig.nl. Hier staan ook de uitkomsten van de eerste peiling.

Foto's

Deel dit artikel