Overvaller op heterdaad aangehouden

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De politie heeft met behulp van een alerte getuige, een 32-jarige overvaller uit Groningen op heterdaad aangehouden. De Stadjer had kort daarvoor een tijdschriften- en sigarenzaak aan de Korreweg overvallen.

Overval

 

De overvaller kwam maandagmiddag, omstreeks 17:30 uur, de winkel aan de Korreweg binnen en bedreigde de 56-jarige eigenaar met een steekwapen. Hij eiste direct geld. Op dat moment waren er twee klanten in de winkel aanwezig. Toen de overvaller geen geld kreeg besloot hij twee beeldschermen bij de kassa mee te nemen. Na de overval ging de overvaller er fietsend vandoor in de richting van de Floresplein.

 

 

Alerte getuige

 

Een alerte getuige had gezien wat er was gebeurd en reed op zijn motor achter de vluchtende overvaller aan. De getuige zag dat de verdachte op het Floresplein van zijn fiets afstapte. De gealarmeerde politie had direct een ringensysteem ingesteld. Zij gingen op strategische plekken in de omgeving staan. Zo stond er ook een politieauto op het Floresplein. De getuige wenkte de agenten en wees de overvaller aan. Op deze wijze konden agenten de overvaller in de boeien slaan. Bij fouillering bleek de verdachte nog in het bezit van het steekvoorwerp. De beeldschermen werden in de omgeving in de bosjes aangetroffen. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in.

 

 

Samen tegen overvallen !

 

De politie is zeer te spreken over het kordate optreden van de getuige. Een overval heeft veel impact op slachtoffers. Daarom doet de politie er alles aan om overvallen te stoppen en daders op te sporen. Wij kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken. Cruciale informatie is belangrijk voor de politie. Hiermee wij de dader of daders sneller opsporen of direct aanhouden. Signalementen van daders of beschrijvingen van vluchtauto’s of -routes kunnen het ontbrekende puzzelstukje zijn die nodig zijn om overvallen op te lossen.

Foto's

Deel dit artikel