Zoektocht in Kolham levert niks op (Video)

Deel dit artikel
Marcel Klip 112Gr.
Kolham - De politie heeft vandaag in het recreatiegebied Zwanengat gezocht naar de vermiste Ilham Benchelh uit Siddeburen. Zij wordt sinds 10 januari 2010 vermist. Deze mysterieuze verdwijning kwam 6 mei jl. voor de tweede keer in het misdaadprogramma van Peter R. de Vries. Deze uitzending leverde circa vijftig tips. Een aantal tips was zodanig interessant dat besloten is te zoeken in het recreatiegebied.

In het recreatiegebeid is gezocht in zowel de recreatieplas als het gebied er omheen. Hierbij heeft het cold case-team samengewerkt met een duikteam en hondengeleiders van het KLPD. In totaal werkten vandaag zo’n 30 politiemensen mee aan de zoektocht. Helaas heeft de zoektocht vandaag tot nu toe geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd rondom de verdwijning van Ilham Benchelh. De zoektocht gaat echter ook vanavond nog door.

 

Grootschalig onderzoek
Ilham Benchelh wordt sinds 10 januari 2010 vermist. Die avond belt zij om 21.00 uur met een vriendin. Daarna wordt niets meer van haar vernomen. Diezelfde vriendin tipt de politie acht dagen later over de verdwijning. De politie start een groot onderzoek. Op 27 januari 2010 wordt de 61-jarige man van Ilham in zijn woonplaats Siddeburen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn vrouw. Op veel locaties wordt gezocht. Ilham is echter niet gevonden. De man van Ilham is door de rechtbank op vrije voeten gesteld. Hij is nog wel verdachte. De verdwijning wordt momenteel verder onderzocht door het noordelijke cold case-team.

 

Beloning
De uitzending van 6 mei jl. was een herhaling van een uitzending die Peter R. de Vries eerder maakte over de verdwijning van Ilham. Wel werd bekend gemaakt dat de hoofdofficier van justitie in Groningen een beloning van 10.000 euro uitlooft voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de vermissing van Ilham. Daarnaast werd een oproep gedaan om in contact te komen met een anonieme beller die aangaf waar het lichaam van Ilham zou zijn achtergelaten.

 

Tips
De uitzending van 6 mei leverde circa vijftig tips op. Deze tips varieerden van reeds bekende informatie tot de mogelijke vindplaats van het lichaam. Een aantal tips richtte zich op de recreatieplas en was zo interessant dat besloten werd om te zoeken in het gebied.

 

 

Rtl

 

Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel