Overvaller(20) C1000 op heterdaad gepakt

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr.
Groningen - Door alert optreden van winkelpersoneel en winkelend publiek heeft de politie woensdagavond een 20-jarige man uit Groningen kunnen aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een supermarkt.

Wat was er gebeurd?

 

Woensdagavond, rond 20:55 uur, kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een supermarkt aan het Linnaeusplein in Groningen. Na onderzoek bleek dat, even voor sluitingstijd, een man met een bivakmuts de supermarkt was binnengekomen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste direct geld. De overvaller werd echter door winkelpersoneel en winkelend publiek overmeesterd. Zij zagen kans om het vuurwapen van de overvaller af te pakken. De bedrijfsleider gaf opdracht om het rolluik te sluiten zodat de overvaller niet weg kon. Hierop werd direct de politie gebeld via het landelijke alarmnummer 1-1-2.

 

Aanhouding

 

De verdachte, een bekende van de politie, kon gemakkelijk door agenten in de boeien worden geslagen. De jonge overvaller werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het vuurwapen werd in beslaggenomen. Er raakte bij de overval niemand gewond. De politie is zeer te spreken over het alerte optreden van het personeel en het publiek. Zij wijst echter wel op de mogelijke gevaren voor u zelf en/of omstanders bij een burgerarrest. Het roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een uitgebreid onderzoek in.

 

 

Tv Noord

 

Dichtbij

 

Foto's

Deel dit artikel