Weer veel gestolen in Groningen

Deel dit artikel
Politie.nl/Groningen
Regio groningen - De politie heeft donderdagmiddag en –avond zes winkeldieven aangehouden. De situaties waarin de winkeldieven werden betrapt:

 

– Donderdagmiddag werd een 59-jarige man uit Groningen betrapt bij het stelen van etenswaar. Toen de verdachte de supermarkt aan de Siersteenlaan wilde verlaten werd hij aangesproken door de bedrijfsleider. De winkeldief gedroeg zich vervelend en gooide het eten snel weg. Met behulp van getuigen kon verdachte worden overmeesterd. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer nog meer op zijn kerfstok had. Hij werd nog gezocht voor een andere winkeldiefstal en een woninginbraak. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

 

 

– Donderdagmiddag liepen twee mannen ( 24 en 27 jaar) uit Roemenië tegen de lamp. Toen het duo het kledingwarenhuis in de Herestraat wilden verlaten ging het alarm van de detectiepoortjes af. Beide mannen werden door beveiligingspersoneel aangesproken. Het bleek dat ze in het bezit waren van gestolen kleding. De winkeldieven werden overgedragen aan de politie en moesten mee naar het politiebureau. De kleding werd in beslaggenomen. Na onderzoek kreeg een winkeldief een proces-verbaal. Beide mannen kregen van het warenhuis een toegangsverbod voor de duur van één jaar

 

 

– Een medewerker van een supermarkt op het Industriepark in Leek betrapte donderdagmiddag een 37-jarige man uit Tolbert. De Tolberter verliet de supermarkt zonder een flesje bier bij de kassa af te rekenen. Hij werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Aan het politiebureau bleek dat er nog een boete van 135 euro en/of een dag gevangenis voor hem openstond. Na verhoor werd de winkeldief overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

 

 

– In een kledingzaak in de Herestraat werden donderdagavond twee 14-jarige meisjes uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Een winkelmedewerker betrapte beide dames bij het stelen een tas. Het personeelslid zag hoe het minderjarig duo met een schaar een beveiligingslabel uit de tas knipten. Toen de dievegges de winkel uitliepen werden ze tegengehouden. Het duo werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Bij fouillering troffen agenten twee scharen aan. Ze moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij aan hun ouders overgedragen. De gestolen tas en de scharen werden in beslaggenomen.

 

 

– Donderdagavond zag een winkelbeveiliger van een bouwmarkt aan het Damsterdiep dat een man goederen had gestolen. Toen hij de winkeldief hierop aansprak bedreigde hij de beveiligingmedewerker met een steekvoorwerp. Onder bedreiging van het mes wist de verdachte te ontkomen. Er raakte niemand gewond bij het incident. De bedrijfsleider en de medewerker van de zaak hebben aangifte gedaan. De politie beschikt over beveiligingsbeelden van het geweldsincident. Ook heeft de politie een goed signalement van de agressieve winkeldief. De politie stelt een onderzoek in.

Foto's

Deel dit artikel