Opnieuw gedupeerde wisseltruc

Deel dit artikel
Politie.nl
Appingedam - Een 80-jarige inwoonster van Appingedam werd dinsdagmiddag het zoveelste slachtoffer van de wisseltruc waarbij juwelen worden verruild voor nep-sieraden.

De vrouw zat in haar woning aan de Van Saksenlaan en werd iets na drie uur vanuit een auto gewenkt. Buiten werd ze aangesproken door de passagiere van de wagen met een verhaal over haar ernstig zieke man die leefde van de handel in sieraden.

 

Tijdens het gesprek deed de onbekende vrouw een kettinkje bij de Damster bewoonster om. Ontdaan door het verhaal over de zieke handelaar gaf de 80-jarige de ‘verkoopster’ bij het afscheid nog een zelf geborduurd handdoekje mee. Pas later ontdekte ze dat haar beide gouden armbanden waren verdwenen. Het kettinkje bleek van nul en generlei waarde. Dezelfde daders hebben zeer waarschijnlijk een half uur eerder op de Paasweide en de Westersingel in Appingedam ook geprobeerd een slachtoffer te maken. Deze vrouwen had echter afwijzend gereageerd. Een zoektocht van de politie in Appingedam en omgeving naar de auto van de daders, een grijze wagen met Duits kenteken, leverde niets op. In de noordelijke provincies zijn de laatste weken de ‘sieradenverkopers’ met hun wisseltrucs behoorlijk actief. De daders rijden vaak in auto’s met buitenlandse kentekenplaten en spreken geen of zeer gebrekkig Nederlands.

Foto's

Deel dit artikel