Meisje (12) overleden na ongeval (2x Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr. & P. Wind
Hoogkerk - Een 12-jarig meisje uit Groningen is woensdagavond om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval. Een 11-jarig meisje uit dezelfde plaats raakte zwaar gewond.

Het meisje fietste rond 17.45 uur samen met haar 11-jarige vriendinnetje op de Bangeweer in hun woonplaats. Toen zij de rijbaan van de Johan van Zwedenlaan overstaken werd het tweetal frontaal aangereden door een lijnbus. Vermoedelijk hebben de meisjes de bus over het hoofd gezien.

 

Passagiers uit de bus hebben eerste hulp aan de slachtoffertjes verleend en het 12-jarige meisje gereanimeerd. Dit werd later overgenomen door de gealarmeerde hulpverleningsdiensten. Beide kinderen werden zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het 12-jarige slachtoffer aan haar verwondingen was overleden. Het 11-jarige meisje is ernstig gewond maar niet in levensgevaar.

 

De 26-jarige buschauffeur en de inzittenden van de bus zijn opgevangen door de busmaatschappij. Aan hen wordt slachtofferhulp aangeboden. De buschauffeur heeft een verklaring afgelegd aan het politiebureau. De verkeersongevallendienst van de politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht en maakt een analyse van het verkeersongeval.

 

RTV Noord

 

Groningen Dichtbij

 

Telegraaf

 

Nos Journaal

 

Hyves

 

Voetbalveld dicht

 

Gezinsbode

 

Oogtv

Foto's

Deel dit artikel