Gewelddadige straatroven Groningen in Opsporing Verzocht

Deel dit artikel
Politie.nl/Groningen
Groningen - Op dinsdag 24 april wordt er in Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de negen gewelddadige straatroven in de stad Groningen.

Het roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen doet nog steeds onderzoek naar de straatroven.

In vier dagen tijd werden negen jonge vrouwen het slachtoffer. Op zondagochtend 4 maart berooft een onbekende man drie jonge vrouwen van hun handtas. Vier dagen later worden nog eens zes vrouwen beroofd. Na veel aandacht in de lokale media voor deze zaken hielden de straatroven op. Sinds 8 maart hebben zich bij de politie geen nieuwe slachtoffers meer gemeld. Misschien houdt de straatrover zich rustig of misschien heeft hij zijn heil gezocht in een andere stad.

 

 

Camerabeelden

 

De politie beschikt over camerabeelden van de beroving in de Aquamarijnstraat in Groningen. Hierop is te zien hoe de vrouw door de man wordt aangevallen en mishandeld. De politie gaat er vanuit dat de dader iedere keer op de fiets was en de vrouwen een tijdje heeft achtervolgd waarna hij uiteindelijk toesloeg.

 

 

Signalement

 

De dader zou een negroïde man zijn van ongeveer 25 jaar oud. Hij is rond de 1.70 mtr lang. Het viel de slachtoffers op dat de man een brede neus heeft, dikke lippen en grote ogen. Hij droeg verder donkere kleding en een capuchon of muts over zijn hoofd. In geen van de gevallen sprak hij tegen zijn slachtoffers.

 

 

Getuigenoproep en uw informatie

 

De slachtoffers hebben aangifte gedaan.Voor de slachtoffers heeft een dergelijke beroving een grote impact.De bestrijding van overvallen en straatroof heeft hoge prioriteit. De psychische en lichamelijke schade van is groot op slachtoffers en materiële schade meestal aanzienlijk.

Mogelijk zijn nog meer mensen het slachtoffer geworden van deze straatrover. De politie komt graag met hen in contact. Ook is de politie op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en/of mogelijk meer weten over de berovingen. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt uw informatie kwijt via de mail de websiteen/of Twitter: @politie_overval

 

 

Uitzending Opsporing Verzocht

 

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 24 april op NL 1 omstreeks 21.30 uur. De herhaling is de volgende dag op NL2, woensdag 25 april omstreeks 11.15 uur.

 

 

Foto's

Deel dit artikel