Geit krijgt vijfling in Meppel (Video)

Deel dit artikel
Meternieuws.nl
Meppel - Bij kinderboerderij Het Erf in Meppel is gisteren een geit bevallen van een vijfling. Het gebeurt niet vaak dat een geit in één keer vijf jonge geitjes krijgt.

Volgens een woordvoerder van de kinderboerderij zijn moedergeit en de vijf lammetjes kerngezond. Beheerder Tim Boelens laat weten dat de vijfling als een compleet verrassing kwam. Wel vond hij de moedergeit wat zwaar.

 

Maar een vijfling dat hadden ze niet verwacht. Wel een meerling omdat de geit vaker twee danwel drie geitejes had geworpen. Tijdens de bevalling had Boelens nog niet in de gaten dat het er vijf zouden worden. De derde was een dikke bok en toen dacht hij dat het over was, maar tot zijn verbazing kwam er nog een en de laatste was een heel klein geitje. Maar wonderwel bleken ze ook nog allemaal gezond en nog steeds dartelen ze door het hok waar ook een hokje met een warm houd lamp in is gehangen want de geit kan alle geiten zelf niet warm houden. Verder moet eraan gedacht worden dat de geit maar twee spenen heeft en niet alle vijf dus gelijktijdig kunnen drinken bij de moedergeit. De bokjes zijn brutaal daarom leggen we de geitjes zelf bij de Geit aan zodat ze allemaal bij de moeder kunnen drinken.

Foto's

Deel dit artikel