Politie opent jacht op serie-straatrover in Groningen

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl (Tekstbron: Politie.nl)
Groningen - De politie waarschuwt bewoners van de Stad Groningen voor een serie- straatrover. De dader is sinds gisterenmiddag in vooral in het westelijke stadsdeel van Groningen actief.

De politie heeft drie incidenten geregistreerd. Omdat het signalement van de dader van de drie berovingen overeenkomt denkt de politie dat het om dezelfde dader gaat.

Wat was er gebeurd  ?

Laffe tasjesroof Mispellaan

Woensdagmorgen, omstreeks 11:25 uur werd een 86-jarige bejaarde vrouw beroofd van haar tas met boodschappen. De vrouw had boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Eikenlaan. Toen zij met haar rollator op de Mispellaan liep, werd zij gepasseerd door een man op een fiets. De man griste de tas van het slachtoffer van haar rollator. Na deze laffe daad fietste de straatrover er met de tas met boodschappen vandoor. Het slachtoffer ging naar huis en belde pas later de politie.

Poging beroving Dierenriemstraat

Woensdagmiddag kreeg de politie en melding van een poging beroving. Een 62-jarige vrouw uit Groningen pinde omstreeks 14:15 uur geld bij een bank aan de Dierenriemstraat in Groningen. Zij werd aangeproken door een man die het gepinde geld opeiste. De vrouw bedacht zich niet en gaf de straatrover een duw. De dader ging er daarna zonder buit op een fiets vandoor. De vrouw belde direct de politie. Er werd door meerdere politie-eenheden in de omgeving naar de dader gezocht. Dit leverde geen resultaat op.

Tasjesroof Iepenlaan

 

Een uur later kreeg de politie een melding van een tasjesroof aan de Iepenlaan in Groningen. Het bleek dat een 77-jarige inwoonster van Groningen woensdagmiddag rond 15.15 uur beroofd was van haar tas. De Groningse liep van de Beukenlaan naar de Iepenlaan. Zij werden gepasseerd door een man op een fiets. Deze griste de tas van het slachtoffer van haar schouder. De dader wist er met de tas vandoor te gaan. Direct werd er door meerdere politie-eenheden in de omgeving naar de dader gezocht. Ook dit leverde geen resultaat op

Signalement

De politie beschikt van de tasjesrover over een signalement. Omdat de signalementen sterk overeenkomen denkt de politie dat het om dezelfde dader gaat. Het gaat om een blanke man; ongeveer 25 jaar; 1.85 -1.90 mtr lang; donkerblond kort haar. Hij was gekleed in een donkere stoffen jack en een spijkerbroek. Hij fietste een herenfiets. Alle slachtoffers hebben aangifte gedaan. Niemand raakte gewond. Het Roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in.

Uw informatie

Mogelijk hebben getuigen informatie over deze dader. De politie wil graag in contact komen met mensen die ook iets van de berovingen hebben gezien of aanslaan op het signalement van de dader. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mail: via de website Twitter: @politie_overval

Foto's

Deel dit artikel