Overig Nieuws: Ongevallen met veel schade en brug Bedum hersteld

Deel dit artikel
Jan Beets 112Gr./ Erik Ferwerda 112Gr./ item Bedum
-

SURHUISTERVEEN – Een voorrangsfout was maandagmiddag de oorzaak van een ongeval tussen twee auto’s in Surhuisterveen. Dit gebeurde op de kruising Taeke Schuilengalaan – Lange Laan. De grijze auto komende uit de Lange Laan zag de rode auto, welke van rechts kwam, over het hoofd met een aanrijding tot gevolg.

De rode auto reed vol op de zijkant in waardoor de grijze auto naast de weg kwam en ook nog een paaltje raakte. Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse gekomen, maar behoefde niet in actie te komen. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Bergingsbedrijf Van Kammen heeft de beide zwaar beschadigde auto’s af gesleept.

Foto’s: Jan Beets (www.radionof.nl)

ANJUM – Bij een verkeersongeval op de kruising Saatsenwei – Sylsterwei nabij Anjum is maandagmiddag een persoon lichtgewond geraakt. De aanrijding vond rond 15.30 uur plaats tijdens een zware regenbui.

De bestuurder van de Fiat wilde vanaf de Sylsterwei de Saatsenwei oprijden. Daarbij verleende de bestuurder geen voorrang aan een tegemoetkomende Citroen. De bestuurder van de Citroen kon dankzij enkele stuurcorrecties voorkomen dat de auto in de sloot belande.

De ambulance heeft eerste hulp verleend en kon leeg terug naar de standplaats. Bergingsbedrijf Boersma heeft de auto’s die total loss zijn geborgen.

Bedum – Bedum – Dinsdagmiddag om 13.45 uur waren ze bezig met de Nije klap brug in Bedum te repareren, dit in verband met een ongeluk (23-08-’07) waarbij een vrachtwagen zijn hydraulische kraan was vergeten naar beneden te halen. Wagenborgen kwam er aan te pas om te assisteren bij de til werkzaamheden. Machine Fabriek RustHoven, probeerde de overige dingen op te lossen.

Foto's

Deel dit artikel