Thuiszege De Blaauw in Ronde van Groningen

Deel dit artikel
Michael Huising 112gr.
Eemshaven - De Ronde van Groningen is gewonnen door thuisrijder Niels de Blaauw. Na een spannende wedstrijd over 166,9 kilometer tussen Eemshaven en Uithuizen kwam de 27-jarige renner van NWV Groningen als eerste over de finish.

Tom de Vreede (Restore Cycling) en Marco Hoekstra (NWV Groningen) maakten het podium compleet. Een kopgroep van tien renners, die halverwege koers ontstond, zorgde ervoor dat een massasprint relatief snel uitgesloten kon worden.

Drie renners gingen in de achtervolging, maar ze kwamen te laat. In de slotkilometers reden Hoekstra en De Blaauw weg met Rick Ottema (Cyclingteam De Rijke), die beste belofte werd. De Vreede mengde zich nog tussen de koplopers en verzekerde zich van een podiumplek top 3