Politie lost zeker 11 misdrijven op

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Met de aanhouding van een 25-jarige man uit Groningen heeft de politie helderheid gekregen over zeker elf gevallen van diefstal door insluiping. De Stadjer maakte bij zijn strooptochten vooral mobiele telefoons en laptops buit.

Alle diefstallen werden in de maand december en januari gepleegd.

Op heterdaad aangehouden

 

 

Op zaterdagavond 21 januari j.l werd de 25-jarige door een alerte beveiliger op heterdaad betrapt. De beveiliger zag dat de man rondsloop in het revalidatiecentrum aan de Dilgtweg in Haren. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. De Stadjer kon geen aannemelijke verklaring geven voor zijn aanwezigheid in het gebouw. Bij fouillering bleek de insluiper in het bezit van gestolen spullen uit het revalidatiecentrum. De als veelpleger te boek staande Stadjer werd aangehouden en ingesloten.

 

 

Elf insluipingen

 

 

De politie vermoedde dat de veelpleger verantwoordelijk was voor meerdere diefstallen. Het daaropvolgend rechercheonderzoek werd verricht door het veelpleger-team van de regiopolitie Groningen. Er werd door de recherche uitgebreid onderzoek gedaan op grond van binnengekomen informatie en vele aangiften van diefstallen door middel van insluiping. De verdachte liep veelal grote scholengemeenschappen en universiteitsgebouwen in de Stad Groningen naar binnen en sloeg zijn slag. Bij meerdere diefstallen werd de verdachte gefilmd door bewakingscamera’s.

 

 

Motief

 

Tijdens de politieverhoren gaf de verdachte aan dat zijn drugsverslaving voornamelijk het motief was voor de diefstallen.De gestolen spullen werden bijna direct omgezet in drugs. De verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot de verdachte in gevangenhouding te stellen voor de duur van 90 dagen.

 

 

Openbaar Ministerie

 

 

De politie heeft het onderzoek bijna afgerond. Het proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.

Foto's

Deel dit artikel