Jacht gezonken in haven van Martenshoek (2x Video)

Deel dit artikel
Marcel Klip 112hoogezand.nl & Nick Coenraad
Hoogezand - Een kapot gevroren afsluiter is waarschijnlijk de oorzaak van het zinken van de 12 meter lange jacht in de haven van Martenshoek. Het jacht maakte woensdagochtend veel water en zonk vlak daarna deels naar de bodem.

de brandweer heeft nog geprobeerd om met verschillende pompen het jacht drijvende te houden, dit leek in eerste instantie ook te lukken totdat een ijsschots een raam vernielde. Door de kapotte raam stroomde meer water de boot in dan er uit gepompt kon worden waarna de brandweer het pompen staakte. Omdat het jacht aangemeerd lag aan een andere boot kwam hij slechts deels onder water te liggen.

Duikers en een grote kraan waren woensdagmiddag nodig om het jacht van de bodem te halen, de brandweer heeft tijdens het hijsen het water uit de boot gepompt. Nadat het jacht op de trailer was gezet heeft een duiker een korte inspectie verricht aan het andere schip. Deze schip bleek niet te zijn beschadigd. Na ruim acht uur kon de brandweer en de andere bedrijven terug naar huis.

Klik hier voor een tweetal panorama's van de gezonken jacht

 

Zie ook www.112hoogezand.nl

Foto's

Deel dit artikel