Nieuwe TAS officieel overgedragen aan brandweer Marum

Deel dit artikel
Herald Veenstra 112Gr.
Marum - In Marum is zaterdagmorgen de nieuwe TAS officieel overgedragen aan het brandweerkorps van Marum.

Na het openingswoord van commandant Arent Anema, heeft een vertegenwoordiger van Ziegler brandweer techniek, middels een enorme sleutel de nieuwe Volvo tankauto spuit overhandigd.

 

Ook had hij een presentje, in de vorm van een mooie klok meegenomen, voor in de kazerne. De nieuwe auto werd vervolgens aan de vele aanwezigen gepresenteerd. Hiervoor kwam de Volvo uit een loods van de gemeente rijden, die voor deze gelegenheid vol rook was gezet. De auto kon vervolgens worden bekeken, waar dan ook volop gebruik van werd gemaakt. Onder hen ook enkele oudgedienden, waaronder Meindert Jager, Willem Viersen, Appie Klaassens, Piet Klaver en Jan Castelein. Burgemeester Tjeerd van Bekkum was ook zeer vereerd met de nieuwe auto.

 

Ook kon hij aan de aanwezigen, waaronder het gem. bestuur van Marum, mededelen dat men zelfs binnen het budget was gebleven voor de aanbesteding van de nieuwe auto. De burgemeester bood vervolgens nog een foto aan van de eerste “echte” inzet van de nieuwe Volvo. Dit betrof een foto (gemaakt door Jeffrey Wobbes 112Gr.) van de inzet van het Marumer korps bij de grote brand in Tolbert waarbij partycentrum de Postwagen in de as werd gelegd. Na het officiele gedeelte werd er nog lang nagenoten onder het genot van een hapje en drankje. Net als in de buur gemeente Leek is de nieuwe auto uitgerust met het One seven systeem. Bij kleine branden wordt de eerst inzet hier mee gedaan. Door het gebruik van schuim zal de schade door bluswater nadien minder groot zijn.

 

Het voertuig is opgebouwd op een Volvo chassis, type FL 260. De voertuig specificaties zijn als volgt: – Kunststof Ziegler cabine – ALPAS 7-luiks opbouw – 3800 mm wielbasis – Watertank 2000 liter – Ziegler pomp FPN 10-3000-2HH – ZMS CAN Bus aansturing – Dynawinch lier DWG 3600 E – One Seven Blussysteem type 2400 – Hydraulisch aangedreven generator 6,5 kVA

Foto's

Deel dit artikel