Zondag Elfdorpentocht in Groningen

Deel dit artikel
Sander Smit 112Gr.
Appingedam - De Schaats Trainings Vereniging Eemsmond houdt zondag voor de negende maal op rij, onder auspiciën van de KNSB, de Elfdorpentoertocht. De start vindt plaats in Appingedam.

Hierna gaat het over het Damsterdiep in de richting van Delfzijl en via de maren verder naar onder meer Holwierde, Godlinze en Oosterwijtwerd om daarna terug te keren in Appingedam. Het parcours is 25 kilometer lang.

 

Door de deelnemers in de gelegenheid te stellen de ronde vier maal te rijden kan in totaal 100 kilometer worden afgelegd. De inspanningen worden na afloop beloond met een herinneringsmedaille. IJs en weder dienende kan tussen 10.00 en 15.00 uur worden gestart bij Het Paviljoen Overdiep aan de Stadshaven 2 in Appingedam.

 

Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor de jeugd tot 16 jaar. Volgens de organisatie is de tocht geschikt voor jong en oud, voor ervaren, maar ook voor beginnende schaatsers. Schaatsmarathon Appingedam: Appingedam – De schaatsmarathon van Appingedam zaterdag gaat definitief door. De KNSB heeft hiervoor dinsdagavond het licht op groen gezet. Het is voor het eerst dat deze schaatswedstrijd wordt georganiseerd. De organisatie hoopt dat de wedstrijd in de toekomst uitgroeit tot een klassieker. De vrouwen starten om 10.00 uur voor hun wedstrijd over 60 kilometer (15 ronden). De mannen, met deelnemers uit de topdivisie, rijden 80 kilometer (20 ronden). Zij starten om 12.30 uur.

Foto's

Deel dit artikel