Ravage Grijpskerk groot bij daglicht (Video)

Deel dit artikel
Jan Beets 112Gr. & Amy Koning
Grijpskerk - Zeker zeven bedrijven en drie woningen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag door een grote brand in Grijpskerk in de as gelegd.

De brand aan de Kievitsweg werd rond 01.45 uur  opgemerkt waarna de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer van Grootegast en Zuidhorn kwamen ter plaatse om korps Grijpskerk te assisteren bij het bestrijden van de brand. Bij aankomst werd gelijk al duidelijk dat er geen redden meer aan was.

 

De brand in de bedrijvenverzamelgebouw was reeds uitslaand. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Door de gunstige wind trok de rook niet door het dorp, maar over het tegen over gelegen industrieterrein. Of er schadelijke stoffen zijn vrij gekomen is nog onduidelijk. De brand ging gepaard met groot aantal explosies van aanwezige gasflessen. Zeven bedrijven die gevestigd waren in het pand zijn totaal verloren gegaan, waarvan onder andere een verzamelaar van oldtimers, een muziekstudio, twee bouwbedrijven, transportbedrijf en een autogarage. Op de eerste verdieping van het gebouw waren drie woningen.

 

Ook deze zijn verloren gegaan. Van twee woningen waren de bewoners niet thuis, in de derde woning sliep een man. Hij werd wakker van de rook en kon tijding zijn woning verlaten. Door de massale inzet van brandweer kon uitbreiding worden voorkomen. Het voorste gedeelte met daarin onder andere een lunchroom kon van de vlammen worden bespaard. Burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn kwam bij de brand pols hoogte nemen, en heeft met een aantal gedupeerden gesproken. Men sprak over een ramp voor Grijpskerk en vele ondernemers. De schade is enorm. De oorzaak is nog onbekend. Bij daglicht was  de ravage goed te zien.

 

Dvhn

Tv Noord

Dichtbij

Telegraaf

Foto's

Deel dit artikel